Våra hästar

Svördur frá Austurkoti

Född: 2002
Mor/Far: Ópera frá Minni-Borg/ Sveinn frá Púfu

Svördur är en ståtlig herre som tidigare har varit godkänd hingst. Han är född på island och har även varit tävlingshäst innan han kom till oss. 4-gångare. En dröm att tölta för den rutinerade ryttaren!

Soldan från Gånsvik

Född: 2004
Mor/Far:
Dottla från Gånsvik/ Mökkur frá Varmaleak

Soldan är en stor och viktbärande valack med tre bra grundgångarter. Otroligt snäll och vänlig häst. Soldan har stor kraftfull tölt och rids därför huvudsakligen av rutinerade ryttare.
Valkyrja frá Lagafelli

Född 2005
Mor/Far: Öouskel frá Lagafelli/Sesar Frá Reykjavik  

Snäll och lugn liten skimmel som älskar barn. Töltar flott med mjuka gångarter, 4 gångare. Född på island och har haft två föl innan hon reds in och utbildades 2014. Valkyria är en mycket populär ridskole- och turhäst!

 


  Ormur från Frötuna Gård 

Född 2009

Mor/Far: Nanna frá Púfu/Ofsi från Åsen

Ormur är en svart, sportig häst med en naturligt självbärig tölt. Snäll att hantera och mjuk att rida. Inköpt sommaren 2015 och under inskolning i verksamheten. En dröm att rida! 
 

Mimir från Rosenlund

f.2012

Far/mor: Mökkur fra Varmalaek/ Pila från Rosenlund.
Mimir är vår yngsta häst som trots sin ålder visar ett fantastikst lynne och ridbarhet. Han är stor och töltsäker redan nu med en mycket god utbildning från start. Mimir kommer att tränas av Jonas för att längre fram vara med i ridskolan. 
Mimir är enligt nordisk mytologi en jätte som vaktar källan till all vishet. 
Glampi från lilla Årnebo
 

Född-2004
Mor/Far: Pyrla från Lilla Årnebo/Pyrill från Lilla Årnebo

En stor fyrgångsvalack med stora flotta gångarter. En mycket lättriden töltmaskin. Tävlad lättare klasser med gott resultat. Mamman har 10.00 för tölt som är maxpoängen.
Är en mycket rutinerad ridskole- och turhäst som gått med i verksamheten sedan 2012. 

 Ari från Stora Herrtorp

Född -2004
Mor/Far: Glimra från Örvik/Laufi från Hocksbo

Lyhörd och framåt töltmaskin. Ari är oerhört trygg på uteritter och kan ridas av alla. I ridhuset något piggare och rids bäst av en lite mer erfaren ryttare.
Varit hos oss sedan 2012. 

 


 Viggur från Lilla Årnebo

Född-
2007
Mor/Far:
Pyrla från Lilla Årnebo
/Hrannar von Svada-kol-kir

Viggur är en toppstammad 5-gångshäst med fantastiska gångarter. Tävlad under våren 2015 med goda resultat. Går nu i verksamheten på turer och ridskola. Viggur är en riktigt bra läromästare för den lite mer rutinerade ryttaren, samtidigt som han är snäll och trygg med nybörjare. Varit hos oss sedan 2012.
 Mundilfari från Fagerfjäll

Född -2008
Mor/Far:
Harka frá Nedra-Ási/Skurdur frá Kjarnholtum I

Mundilfari är en samarbetsvillig, vaken och genomsnäll valack. Han har härliga mjuka gångarter med ordentligt tempo. Varit hos oss sedan 2012.
 
 

Yran från Brattmyra Gård

Född 2009

Mor/Far: Rodadís från Järvsand/Svartur vom Hochwald

Yran är ett nätt litet sto med fina gångarter. Har tränats och tävlas av Jonas fram till januari 2017 och går nu med i verksamheten. Inköpt från en god vän och elev 2014.  

 

 Tillbaka till startsidan