Ridskola 2018 
Vårterminen startar 15e januari. Det finns fortfarande några platser kvar om man vill börja rida hos oss på Sör Sellnäs Islandshästar!

Observera att vi har en viktgräns på 80 kg för ridande på ridskolan.

Är du intresserad av att börja rida kontakta oss

via mail: jonas@sorsellnäs-islandshästar.se
eller via telefon/sms Gemma 073-0467951 eller Jonas 070-3608119.

Teori vecka 9

För ridande på ridskolan. Välkommen på så många teorier du vill under veckan, det är olika teoripass varje dag. 
Tips! Klä dig varmt och ta gärna med en filt eller sittunderlag. 
Du behöver inte anmäla dig för respektive teori, utan det är bara att komma. 
Missad teori kan inte ridas igen. Välkommen!

 

Måndag 26/2

17.00 Rykttävling och hästens anatomi. Vi ryktar, pysslar med hästarna, frågar och lär oss om hästkroppen. För barn och ungdomar (och vuxna med barnasinne).

18.30 Clinic Gemma rider och visar vikthjälper och hur det skiljer sig när man svänger från när man böjer/flyttar hästen. För vuxna och ungdomar (samt barn som tycker det är spännande att se och lyssna på en clinic).

 

Tisdag 27/2

17.00 Kroppsspråk och ridvägar. Gemma visar och berättar hur vårt kroppsspråk påverkar hästen både i ridningen och i hanteringen. Därefter övar vi kroppsspråket mot varandra och leker häst! Finns tid så repeterar vi även ridvägarna. För barn och ungdomar (och vuxna med barnasinne).

18.30 Ryttarträning inspirerad av Birthe Wogelius på Levad fysiotherapi. Vi tränar kroppen med balansövningar, stretchar och rakriktar oss med Levad-rulle och olika övningar. Medtag oömma rörliga kläder, yogamatta och Levadrulle om du har. Vi är i cafeterian och stretchar/styrketränar samt i ridhusgången och gör balansövningarna.

 

Onsdag 28/2

17.00 Clinic för barn: Gemma rider och visar ryttarens hjälper(signaler till hästen) och hur de används. För barn och ungdomar (och vuxna med barnasinne).

 

Torsdag 1/3

Nytt: Frågestund med Gemma. Nu har du chansen att fråga vad du vill om hästar, ridning, raser, sjukdomar, hästhållning, utrustning, ridlära, tävling osv.

kl 17.00    Frågestund för barn/ungdomar.

Kl 18.30    Frågestund för vuxna/ungdomar.


 

 Vårterminen börjar den 15e januari. Vi har barn, ungdom och vuxengrupper. Alla är välkomna, nybörjare som rutinerade. Ridskolan bedrivs på islandshästar och det är Jonas och Gemma som håller i undervisningen.

Terminen består av 19 tillfällen och kommer att bedrivas i ridhuset samt uteridning när ljuset tillåter med olika övningar. Två av dom 19 tillfällena kommer att vara teoriveckor med olika föreläsningar/clinics.

En lektion pågår ca 45 minuter och resterande 15 minuter är avsatta för gruppbyte med uppsittning och utprovning av stigläder samt utvärdering av lektionen.
Pris 4.950:-  som kan delas upp i
två tillfällen samt en bokningsavgift.

Grupperna (Uppdaterade 2018-02-01)
Ring eller mejla för att anmäla dig.

Måndagar:  Kl 17.00 Ungdomar fortsättning (fullt)
                      Kl 18.00 Vuxna fortsättning rutinerade (fullt)
                      Kl 19.00 Vuxna lätt fortsättning. (fullt)                    


Tisdagar:  
  Kl 17.00 Barn 9-12 år nybörjare ridit 1 termin (fullt)
           
Kl 18.00 Ungdom/vuxen fortsättning. (2 platser kvar)
                      Kl 19.00 Vuxna fortsättning. (fullt)

Onsdagar:    Kl 17.00 Barn/ungdom/vuxen lätt fortsättning 
               
(fullt)

                      Kl 18.00 NY GRUPP STARTAR 7/2 Vårterminen 2018                                              nybörjare barn/ungdomar/vuxna
                                      (Boka in dig via mail
                                      jonas@sorsellnas-islandshastar.se)

                      Kl 19.00 Träningsgrupp vuxna (fullt)
                   
Torsdagar:   Kl 17.00 Barn lätt fortsättning 9-12 år. (1 plats kvar) 
                      Kl 18.00 Vuxna lätt fortsättning (fullt)
                      Kl 19.00 Vuxna fortsättning (fullt).
                  

Vi lägger stor vikt vid sitsen och balans. Vi lär oss använda små hjälper för att stanna och styra hästen. Varierad undervisning på välutbildade lugna och lyhörda hästar.
 

Ridutbildningen lägger vi upp genom att vi lär oss att kontrollera tempot, ridvägen, takten/gångarten och då får vi formen på köpet, när allt funkar som det ska.

Vårt motto är samspel mellan människa och häst, där vi får lära oss att hitta känslan för hur intelligenta och lyhörda hästarna är. I våran undervisning använder vi en blandning av centrerad och kroppsmedveten ridning samt den traditionella isländska ridningen med kraft och energi.    

Avbokningsregler för höstterminen.

Avbokning senast kl 12.00 samma dag via sms till Gemma 073-0467951. Avbokning av ridning senare än 12.00 samma dag så blir rid tillfället förbrukat.

Återridning ligger på elevens ansvar och kan endast genomföras i annan grupp under pågående rid termin.

Under vårterminen anordnas aktiviteter för alla ridande på ridskolan, det är även välkommet att ta med sina vänner, på spökvandring, maskeradhoppning, julpynt, luciaritt och julshow. För aktuella datum se kalender under fliken "Kommande aktiviteter hos oss" i menyn till vänster.

Privatlektion kostar 700:-
Privatlektion med 2 personer kostar 450:-/person, 3-4 personer 400 :-/person. Privatlektion rids företrädelsevis mån-tors 16.00-17.00 eller enligt överenskommelse. Boka genom att ringa eller skicka ett sms 073-0467951  eller maila jonas@sorsellnas-islandshastar.se så får ni en bekräftelse på bokningen.