Ridläger i Dalarna 2018

Varmt välkommen på ridläger 2018

Sommar med hästar, det är det bästa som finns! Träffa Kappi, Valkyria, Gandalf och alla deras vänner.

Vi lär oss att tölta, galoppera, hoppa och så badar vi självklart med hästarna. Du träffar nya coola kompisar och på kvällarna blir det tävlingar, lekar och annat skoj, allt inramat kring mysiga, välutbildade islandshästar, vacker natur och en proffsig ridanläggning.

Hästarna och kompisarna väntar.... 

18-21 juni

Barnridläger  9-14 år                                        4-dagar

För barn som har ridit islandshäst förut och känner sig bekväm i minst skritt, trav och tölt.

4.950:- (platser kvar)

25-28 juni

Ungdomsridläger  11-18 år                               4 -dagar

För ungdomar som har ridit islandshäst förut och känner sig bekväm i skritt, trav, tölt och galopp.

4.950:- (platser kvar)

2-5 juli

Vuxen träningsläger (dagläger kl 8.00-16.00)  4-dagar

För vuxen ryttare med vilja att fördjupa din sits och teknik på islandshäst. Du känner dig bekväm i minst skritt, trav och tölt.

4.500:- (platser kvar)

9-12 juli

Barnridläger 9-14 år                                         4-dagar

För barn med erfarenhet av "vanliga" ponnyer och hästar som vill prova på tjusningen med islandshästen och den isländska ridningen. Du får lära dig att rida med vikthjälperna, tölta och känna islandshästens fantastiska kraft. Du bör ha ridit förut och känna dig bekväm i minst skritt och trav på "vanlig" ponny/häst.

4.950:- (platser kvar)

Boka in dig via mail jonas@sorsellnas-islandshastar.se och ange läger, namn, riderfarenhet samt om du önskar specialkost tex vego/allergi etc. Observera att vi har en viktgräns på 80 kg för ridande hos oss.  

Vi har personliga ridläger där alla får chansen att njuta av sommaren med häst. Ridlägerdeltagarna är max 12 personer och delas upp i grupper efter nivå om 5-6 st per grupp där alla får utrymme att öva mycket, kunna fråga ridläraren om man undrar över något och utvecklas individuellt i sin egen takt.  

Samling första dagen klockan 9.00 och vi håller på till 16.00 sista dagen.
Du bör ha ridit på ridskola minst ett år och ha tidigare hästvana.
I ridundervisningen är vårt motto: Mjuk och fin ridning med balans.

Hjärtligt välkommen! 

Lägren kommer att hållas av två instruktörer, Jonas och Gemma, där det kommer finnas ett stort engagemang och mycket instruktörstid för dig som elev. Vi rider 2 ridpass per dag, en ridlektion där vi utvecklar vår sits, balans och ridning på islandshäst. Det andra ridpasset består av bad med häst, uteritter, tipspromenad till häst och gymkhana – roliga lekar till häst! 

Vi sköter självklart om våra lägerhästar som om de vore våra egna och lär oss massor om hästkunskap och ridning.  Vill du komma med egen häst så går det jättebra.

Övernattning är på gården i vår lägerstuga ett stenkast från stallet. Alla måltider ingår och någon av middagarna blir vid en lägereld vid sjön och roliga kvällsaktiviteter.
Ridlägren på Sör Sellnäs Islandshästar är för alla, oavsett förkunskaper och mål så finns det ett ridläger för just dig!   

   

Ridläger bara två timmar från Stockholm 

Sör Sellnäs Islandshästar ligger i Borlänge, Dalarna endast 20 mil från Stockholm och endast 7 kilometer från Kupolens köpcenter och IKEA, Borlänge.