Vårritten 2017

Ta chansen att uppleva ett ridäventyr som överträffar det mesta, 9 mils ridning i fantastisk natur på välridna och pigga hästar under 3 händelserika dagar för den erfarne ryttaren.

Årets vårritt blir en helt ny tur med två riktigt fina boenden,  ena natten bor vi i Laxsjön i en stuga med stora utrymmen och en välbehövlig bastu väntar oss när vi kommer fram. Den andra natten bor vi i 2 fina stugor vid kanten av sjön Rämens strand, vi har köpt in både middag och frukost andra natten.

Läs mer om turen nedanför bildspelet.
 

Vårritten               3 dagar (fullt)

12-14/5

6.300:- Fullt 
Bildspel
 

Vårritten

1-dagen startar vi kl 9.00 för genomgång och utdelning av hästar. Det blir varierande ridning med mycket tölt på små fina skogsbilvägar och stigar. Vi korsar även riksvägen för att sedan rida en obanad etapp innan vi kommer ut på en fin skogsväg. Övernattning i Laxsjön i en stor stuga med bastu.
 På kvällen hjälps vi åt att förbereda middagen.
 

2-dagen färdas vi på skogsbilvägar, små stigar och passerar mysiga skogstjärnar. Vi rider även efter ett gammalt nedlagt järnvägsspår. Andra natten inkvarterar vi oss i två fina stugor vid Rämens strand och intar afterriden på den stora verandan bara några meter från vattnet. På kvällen så har jag köpt in en viltgryta på älg samt en fiskgryta som tillagas av våran värdinna Anette. Morgonen efter servar hos med frukost.

3-dagen startar vi lite tidigare för anlända tillbaks till gården vid 16.00. Det blir mycket tölt och galopp utefter skogsbilvägar och vi tar lunchen vid en skogssjö.  

Under dessa dagar rider vi från kl 9.00-17-18.00 och det blir ordentliga luncher såsom grillad kyckling, rökt fisk som vi intar vid en skogssjö där hästarna blir vattnade och tvättade. Middagarna hjälps vi åt att tillreda och det är färska råvaror som gäller, grillad lax, entrecote, kyckling eller buffé. Jag kommer att kunna ta 11 deltagare/tur och alla har givetvis god ridvana.

Mina turer är välorganiserade och hästarna välutbildade. Vi kommer att ha med handhästar som emellanåt springer lösa.

Det finns möjlighet under dessa dagar att byta hästar med varandra eller att få pröva några av löshästarna.

På mina rid arrangemang får du som deltagare mycket ridning på bra lättöltade hästar, samt en stor gemenskap med likasinnade.

En följebil kör ut packning och mat till tvåbenta och fyrbenta. På dessa långritter får man en välbehövlig avkoppling borta från vardagens stress och jäkt.